18-03-2020

De pilaar is helaas gesloten t/m 06-04-2020. Dit i.v.m de landelijke richtlijnen van het RIVM met betrekking tot Corona. Onze doelgroep is zo divers en wij willen graag ervoor zorgen dat iedereen gezond blijft.

In nood zijn wij natuurlijk te bereiken via de bekende wegen.

26-11-2019

Tijdens de finale werd dan eindelijk de winnaar bekend gemaakt van EmPower Burgerinitiatief en wat zijn we trots dat we kunnen vertellen dat we op de 2e plek zijn geëindigd en daarmee het mooie bedrag van €1500,- hebben binnengesleept!

Marianne, Kwen, Gerda, Monique, Monica en onze wethouder uit Venray

22-11-2019

…”Veel mensen in Nederland leven in armoede. Ook in Limburg ervaren veel inwoners de gevolgen van armoede: constante stress, niet mee kunnen doen, gezondheidsproblemen. Daar willen wij graag iets aan doen, samen met maatschappelijke partners maar vooral met burgers.

Limburg kent gelukkig veel groepen burgers die zich inzetten om de gevolgen van armoede te minimaliseren. Deze burgerbewegingen zetten zich met hart en nieren in om ervoor te zorgen dat mensen in armoede tóch mee kunnen doen met de rest van de samenleving. Burgerkracht Limburg/De Pijler wil deze burgerbewegingen van onderop stimuleren en waar nodig ondersteunen. Dit doen wij door middel van allerlei activiteiten en projecten, waarbij we de positie van burgers/vrijwilligers versterken. Daarnaast bieden wij kosteloos advies en ondersteuning aan burgerinitiatieven en zijn er (geringe) mogelijkheden tot cofinanciering.

emPOWER jouw initiatief!
Om bekendheid te geven aan onze dienstverlening, organiseert Burgerkracht Limburg/De Pijler samen met de Rabobank de competitie ‘emPOWER jouw initiatief!’.

Door mee te doen maakt jouw initiatief kans op:

En dit project bracht ons bij alle deelnemers.

Alle finalisten van het EmPower-initiatief, inclusief Gerda en Anja in het midden.